TIPS FÖR ALLA INTRESSEN

VAD GILLAR DU?

För alla Tips för alla intressen

Vetenskapsfestivalen har något för alla. Vare sig du gillar science fiction, språk eller fästingar så kommer du hitta något roligt på festivalen.

Här nedanför kan du se några tips från olika ämnen. Du hittar alla 308 programpunkter i vårt programsök.

Se hela programmet

Vetenskapsmyter

Vad är egentligen vetenskap, och vad är det inte? Och hur vet jag vad som är sant och falskt? Vad och vem kan vi egentligen lita på, och hur gör vi för att veta om källan är tillförlitlig?

Podcastparty i Bältespännarparken

Välkommen till ett podcastparty! Funkar Instagram i rymden? Kan vi lita på tekniken? Och hur sexigt är egentligen vetenskap? Det blir ett tvättäkta podd-purri när sju vitt skilda podcasts livesänder i festivaltältet i Bältespännarparken. Nedan ser du tips på några av våra podcasts.

Heberlein reder ut tillitskrisen

Bland nyheterna, i kärleksrelationerna och i kontakterna med polisen. Tillit tar plats på alla nivåer i samhället. Men vad händer när vi slutar lita på varandra? Det ska journalisten, författaren och teologie doktorn Ann Heberlein reda ut i fem samtal med lika många gäster.

Nedan är exempel på tre av samtalen. Sök på Ann Heberlein för att hitta alla.

Språknörderi i Nordstan

Varför pratar man som man gör i Göteborg? Hur ska jag kunna lita på myndigheterna om jag inte förstår vad de skriver? Och varför i hela helvete ska vi vårda det fula språket? Frågorna är många och svaren likaså när Nordstan bjuder på språkfest.

Nedan finner du tre av sex aktiviteter om språk.

TRUST – The currency of the 21st century

 10 maj fylls Världskulturmuseet av flera internationella namn inom Impact economy under eventet ”Trust – the currency of the 21st century”. Här kan du lära dig mer kring digitaliseringen av samhället och hur man kan navigera informationsflöden och samskapa i en digital kontext.

Nedan kan du läsa om några av talarna. För att se alla nio programpunkter som ingår i serien, sök på ”Trust – the new currency” i sökfuktionen på programsidan.

För alla åldrar

På Vetenskapsfestivalen ha du hitta något för alla, inte minst aktiviteter som både stora och små kan uppskatta.

För att hitta fler programpunkter för alla åldrar klicka på ”familjeaktivitet” på programsidan.

Triss i psykologi

Intresserad av relationer? Missa då inte när livets stora frågor avhandlas under tre spännande samtal i Nordstan på lördagskvällen.