VETENSKAPSFESTIVALEN

15-19 APRIL 2015 I GÖTEBORG. FRI ENTRÉ.

FRÅN SELFIES OCH ZOMBIES
TILL ARTIFICIELL INTELLIGENS

TEMA LIV OCH DÖD • 15-19 APRIL 2015 • FRI ENTRÉ

Vad är liv, var finns liv och hur blir liv till? Det är stora frågor som vi ställer oss om och om igen. När naturen och tekniken utvecklas och nya former uppstår, blir frågorna – och möjligheterna – fler. På festivalen kunde man ta del av över 300 programpunkter.

Till programmet

MINNEN FRÅN FESTIVALEN 2015

Se alla tillbakablickar på vår blogg.

taltet_bsp

Skaparglöd i Bältespännarparken

I festivaltältet fanns ett Makerspace, en scen och dessutom Göteborgs första Mini Maker Faire. Läs mer.

roulette

Vetenskapsrouletten

In som ett frågetecken – ut som ett utropstecken! Det blev succé för Vetenskapsrouletten i Lisebergshjulet – med brasilianska rytmer. Läs mer.

zombie

Zombiekväll med filmklubb

Festivalens inleddes med en helkväll i zombiernas tecken. Filmvisningar blandades med föredrag, sminkningar och diskussioner om zombier och skräck. Läs mer.

vattenmars

Glödhet forskning

På Vetenskapsfestivalen presenterades och diskuteras några av de allra mest heta forskningsämnena. Och många toppforskare fanns på plats. Läs mer.

Sveriges största kunskapsfest sker i Göteborg

Nästa gång: 11-22 april 2016.

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Omkring 70 000 besök årligen gör oss till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

Festivalen älskar att blanda vetenskap och kultur på spännande sätt. Vi har tre separata program: ett program för allmänheten, ett skolprogram och ett program för branschen.

Om Vetenskapsfestivalen

SE INSPELNINGAR FRÅN ÅRETS FESTIVAL

Även om du inte var på plats i Göteborg under festivalen kan nu ta del av innehållet genom #vetfestlive. I samarbete med Akademiska hus.

SE FILMERNA
hand_icon_victory

FRI ENTRÉ TILL ALLT

Vetenskapsfestivalen arbetar utifrån principen att allt ska vara utan kostnad och tillgängligt för alla. Även till arenor som normalt sett tar inträde är det fri entré under festivalens öppna program. Inga biljetter eller förbokningar behövs (om inget annat anges). Det enda du behöver göra är att ta med din nyfikenhet och komma hit. Först till kvarn gäller.

Tack för i år – vi ses 2016!

Så pustar vi ut efter ytterligare en intensiv, inspirerande och lärorik kunskapsfest! Men en mix av toppforskning, samtal, diskussioner, innovationer, experiment, konserter, konst, design och mycket annat har formerna, ämnena och platserna varit många. Förhoppningsvis har vi tillsammans både stillat och väckt ny kunskapshunger hos våra besökare. Ett särskilt stort...

Ingen programtidning – men en mycket bättre webbsajt

Under Vetenskapsfestivalens nitton år långa historia har du som besökare alltid kunnat läsa programmet i en tryckt tidning. I år blir första året som du inte kommer kunna göra det. Istället finns allt som rör programmet på vår nya sajt, som har fått en bättre layout, utvecklade sökfunktioner och som...

Vi arrangerar Göteborgs första Mini Maker Faire

Vi kommer att arrangera Göteborgs första Mini Maker Faire under Vetenskapsfestivalen i vårt festivaltält i Bältespännarparken.   Vad är ett Maker Faire? Välkommen till en plats för skapande i gränslandet mellan teknologi, hantverk, konst & design. Göteborg Mini Maker Faire är en utställning för barn och vuxna, där man får...
Se Alla Nyheter

HITTA TILL FESTIVALEN

Vetenskapsfestivalen finns på ett 30-tal platser runt om i Göteborg – framför allt i Centrum och i Angered. I programmet hittar du alla platser.

kollektiv_spar

KOLLEKTIVTRAFIK

Reseplaneraren på Västtrafiks hemsida leder dig rätt. Viktiga hållplatser är Grönsakstorget (Pedagogen), Brunnsparken (Nordstan) och Valand (Stadsbiblioteket och Bio Roy).

kollektiv_bike

CYKEL

Hitta den snabbaste/lämpligaste vägen mellan två punkter med hjälp av Cykelplaneraren. Låna en cykel genom lånesystemet Styr & Ställ som finns utstpritt på 20 olika stationer över centrum.

kollektiv_walk

Det mesta på festivalen finns inom gångavstånd. Är du i centrala Göteborg är det alltid nära till oss.

kollektiv_car

FÄRDTJÄNST

Exakta adresser står på varje programpunkts sida. Där finns även tillgänglighetsinformation. Ring oss om du behöver mer information.