VETENSKAPSFESTIVALEN

8-19 MAJ 2017 I GÖTEBORG. HELT GRATIS.

Sveriges största kunskapsfest sker i Göteborg!

För skolan: 8-19 maj 2017
För alla: 10-14 maj 2017
För branschen: 10 maj 2017

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Omkring 70 000 besök årligen gör oss till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

Festivalen älskar att blanda vetenskap och kultur på spännande sätt. Vi har tre separata program: ett program för allmänheten, ett skolprogram och ett program för branschen – Forum för forskningskommunikation.

Mer om Vetenskapsfestivalen
Vill du vara med?

TEMA 2017:
TILLIT

Tillit är grunden till så mycket mer än vad man dagligdags reflekterar över. Vad skulle hända med relationer, ekonomiska, politiska och rättsliga system om tillit inte existerade? Vår tillit utmanas i samma takt som världen globaliseras och utvecklas.

Vi översköljs av information och ny teknik och innovationer fullkomligt exploderar runt omkring oss, vilket ändrar förutsättningarna för världen som vi känner den. Ändå är det vi människor, som grupp och som individer, som har förmågan att skapa system som håller, system som är byggda på tillit.

RAPPORT FRÅN 2016

Genom ett stort engagemang från huvudmän, samarbetspartners och medverkande är Vetenskapsfestivalen möjlig. Ett stort, varmt tack till er alla för ett mycket bra samarbete! Vi vill också rikta ett särskilt tack till alla fantastiska, vetgiriga besökare som förgyller festivalen och på återseende i maj 2017! Rapporten kan du läsa här.

Här kan du hämta ett program 2016

Vill du hellre bläddra i ett riktigt program? Du kan såklart även bläddra digitalt eller söka på vår sajt. I Göteborg: Världskulturmuseet Södra vägen 54 Alfons Åbergs Kulturhus Slussgatan 1 3:e våningen Slottskogsobservatoriet Göteborgs Naturhistoria museum, Museivägen 10 Volvo Museum, Arendal Skans Medicinhistoriska museet Onsala rymdobservatorium Riksarkivet, Landsarkivet i Göteborg Chalmers...

Vill du jobba extra på festivalen?

11-22 april 2016 är Vetenskapsfestivalen här igen! Allmänhet och skola möter forskarvärlden i olika miljöer och former, som t.ex. workshops, experiment, föreläsningar och utställningar. Vi rekryterar ca 70 engagerade personer till jobb som föreläsningsvärdar, arenavärdar samt handledare till vår experimentverkstad under denna period. Vi söker dig som tycker om att...
Se Alla Nyheter

VETENSKAPSFESTIVALEN FYLLER 20 ÅR!

1997-2016

I 20 år har Vetenskapsfestivalen gjort vetenskap lite mer tillgängligt och roligt för allmänheten, skolan och branschen. Vill du ha mer nostalgi? Följ oss på Facebook, Instagram eller Twitter!

1997

Programtidning 1997

2002

Programtidning 2002

2006

Affisch 2006

2013

Affisch 2013

ÖPPET FÖR ALLA
OCH HELT GRATIS!

Vetenskapsfestivalen arbetar utifrån principen att allt ska vara utan kostnad och tillgängligt för alla. Även till arenor som normalt sett tar inträde är det fri entré under festivalens öppna program. Inga biljetter eller förbokningar behövs (om inget annat anges). Det enda du behöver göra är att ta med din nyfikenhet och komma hit. Först till kvarn gäller.

HITTA TILL FESTIVALEN

Vetenskapsfestivalen finns på ett 30-tal platser runt om i Göteborg – framför allt i Centrum och i Angered. I programmet hittar du alla platser.

kollektiv_spar

KOLLEKTIVTRAFIK

Reseplaneraren på Västtrafiks hemsida leder dig rätt. Viktiga hållplatser är Grönsakstorget (Pedagogen), Brunnsparken (Nordstan) och Valand (Stadsbiblioteket och Bio Roy).

kollektiv_bike

CYKEL

Hitta den snabbaste/lämpligaste vägen mellan två punkter med hjälp av Cykelplaneraren. Låna en cykel genom lånesystemet Styr & Ställ som finns utstpritt på 20 olika stationer över centrum.

kollektiv_walk

Det mesta på festivalen finns inom gångavstånd. Är du i centrala Göteborg är det alltid nära till oss.

kollektiv_car

FÄRDTJÄNST

Exakta adresser står på varje programpunkts sida. Där finns även tillgänglighetsinformation. Ring oss om du behöver mer information.

SE INSPELNINGAR FRÅN 2015

Även om du inte var på plats i Göteborg under festivalen kan nu ta del av innehållet genom #vetfestlive. I samarbete med Akademiska hus.

SE FILMERNA

Festivalen älskar att blanda vetenskap och kultur på spännande sätt. Vi har tre separata program: ett program för allmänheten, ett skolprogram och ett program för branschen.