VETENSKAPSFESTIVALEN

10-14 MAJ 2017 I GÖTEBORG. HELT GRATIS.

Från åsiktskorridorer, peace innovation, blockchain och fästingar till hifi-kultur.

300 programpunkter för alla.

Nu är programmet här!
Det tryckta programmet kan du hitta på bibliotek, caféer, skolor och turistbyråer i Västra Götalandsregionen från vecka 16.
rc_julianawiklund019_robin_teigland
Brexit_Trump
Agnes_Wold
Jack_Sim
HÄR FINNS FLER TIPS FÖR ALLA INTRESSEN

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Omkring 70 000 besök årligen gör oss till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

Festivalen älskar att blanda vetenskap och kultur på spännande sätt. Vi har tre separata program: ett program för allmänheten, ett skolprogram och ett program för branschen – Forum för forskningskommunikation.

KARIN GYLLENKLEV TRÄFFAR 100 FORSKARE

Vetenskapsjournalisten Karin Gyllenklev möter Sveriges 100 häftigaste forskare. Massvis med cool kunskap utlovas!
Dessutom blir det sång, dans, medeltidsluta och utmaningar.

SE KARIN INTERVJUA FORSKARE HÄR

Ett smakprov på några av intervjuerna ser du här.

TEMA 2017:
TILLIT

Tillit är grunden till så mycket mer än vad man dagligdags reflekterar över. Vad skulle hända med relationer, ekonomiska, politiska och rättsliga system om tillit inte existerade? Vår tillit utmanas i samma takt som världen globaliseras och utvecklas.

Vi översköljs av information och ny teknik och innovationer fullkomligt exploderar runt omkring oss, vilket ändrar förutsättningarna för världen som vi känner den. Ändå är det vi människor, som grupp och som individer, som har förmågan att skapa system som håller, system som är byggda på tillit.

March for Science – Göteborg

The March for Science Gothenburg is hosted locally by The International Science Festival Gothenburg with the support from: Arbetsmiljöforskning.se, Brain Athletics, Chalmers, Ekocentrum, Folkuniversitet, FORSKOM, Göteborgs universitet, Göteborg & Co Näringslivsgruppen, Klimatpodden, MIljöbron, Nationellt resurscentrum för fysik, Riksbankens jubileumsfond, RUAG Space, Svenska kyrkan Göteborgs stift, Universeum, Vetenskapsrådet, VoF (Föreningen Vetenskap...

2000 m2 experiment

Kom till den 2000 m2 stora Experimentverkstaden i Jubileumsparken och upplev vetenskap och teknik när det är som allra roligast! Här kan du se, höra, göra, prova, konstruera och lära. Forskare, studenter och experter lotsar dig in i en virvlande värld av vetenskapliga fenomen och mojänger. Ett besök i Experimentverkstaden...

Jobba extra på Vetenskapsfestivalen

Inför genomförandet den 8-19 maj 2017 rekryterar vi på Vetenskapsfestivalen ca 70 engagerade personer till jobb som föreläsningsvärdar, arenavärdar samt handledare till vår experimentverkstad. Vi söker dig som tycker om att möta människor i alla åldrar, är pedagogiskt lagd och har ett gott humör. För vissa av handledningsjobben kan det...
Se Alla Nyheter

ÖPPET FÖR ALLA
OCH HELT GRATIS!

Vetenskapsfestivalen arbetar utifrån principen att allt ska vara utan kostnad och tillgängligt för alla. Även till arenor som normalt sett tar inträde är det fri entré under festivalens öppna program. Inga biljetter eller förbokningar behövs (om inget annat anges). Det enda du behöver göra är att ta med din nyfikenhet och komma hit. Först till kvarn gäller.

HITTA TILL FESTIVALEN

Vetenskapsfestivalen finns på ett 30-tal platser runt om i Göteborg – framför allt i Centrum och i Angered. I programmet hittar du alla platser.

kollektiv_spar

KOLLEKTIVTRAFIK

Reseplaneraren på Västtrafiks hemsida leder dig rätt. Viktiga hållplatser är Grönsakstorget (Pedagogen), Brunnsparken (Nordstan) och Valand (Stadsbiblioteket och Bio Roy).

kollektiv_bike

CYKEL

Hitta den snabbaste/lämpligaste vägen mellan två punkter med hjälp av Cykelplaneraren. Låna en cykel genom lånesystemet Styr & Ställ som finns utstpritt på 20 olika stationer över centrum.

kollektiv_walk

Det mesta på festivalen finns inom gångavstånd. Är du i centrala Göteborg är det alltid nära till oss.

kollektiv_car

FÄRDTJÄNST

Exakta adresser står på varje programpunkts sida. Där finns även tillgänglighetsinformation. Ring oss om du behöver mer information.