VETENSKAPSFESTIVALEN

8-19 MAJ 2017 I GÖTEBORG. HELT GRATIS.

Sveriges största kunskapsfest sker i Göteborg!

För skolan: 8-19 maj 2017
För alla: 10-14 maj 2017
För branschen: 10 maj 2017

Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Omkring 70 000 besök årligen gör oss till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang.

Festivalen älskar att blanda vetenskap och kultur på spännande sätt. Vi har tre separata program: ett program för allmänheten, ett skolprogram och ett program för branschen – Forum för forskningskommunikation.

Mer om Vetenskapsfestivalen

Vad vill du veta mer om? Bräken? Kvantfysik? Digitalisering? Kloning? Nu har du chansen att nominera din favoritforskare när Vetenskapsjournalisten Karin Gyllenklev ska möta Sveriges 100 häftigaste forskare. Mötet med forskaren sker i liten skala, dokumenteras digitalt och visas sedan i Vetenskapsfestivalens sociala medier. Skicka ett mail till karin.gyllenklev@vetenskapsfestivalen.se med namnet på forskaren samt en kort motivering om varför du vill nominera just den personen.

TEMA 2017:
TILLIT

Tillit är grunden till så mycket mer än vad man dagligdags reflekterar över. Vad skulle hända med relationer, ekonomiska, politiska och rättsliga system om tillit inte existerade? Vår tillit utmanas i samma takt som världen globaliseras och utvecklas.

Vi översköljs av information och ny teknik och innovationer fullkomligt exploderar runt omkring oss, vilket ändrar förutsättningarna för världen som vi känner den. Ändå är det vi människor, som grupp och som individer, som har förmågan att skapa system som håller, system som är byggda på tillit.

Jobba extra på Vetenskapsfestivalen

Inför genomförandet den 8-19 maj 2017 rekryterar vi på Vetenskapsfestivalen ca 70 engagerade personer till jobb som föreläsningsvärdar, arenavärdar samt handledare till vår experimentverkstad. Vi söker dig som tycker om att möta människor i alla åldrar, är pedagogiskt lagd och har ett gott humör. För vissa av handledningsjobben kan det...

Nya medlemmar i Vetenskapliga rådet 2017

Robin Teigland är professor i företagsekonomi med inriktning strategi och digitalisering vid Handelshögskolan i Stockholm. Teiglands forskningsintressen ligger i skärningspunkten mellan strategi, teknik, innovation och entreprenörskap. Framför allt fokuserar hon på hur internet, sociala medier, kryptovalutor och annan ny teknik såsom blockkedjor och 3D-skrivare möjliggör för självorganiserande grupper att skapa värde utanför...

RAPPORT FRÅN 2016

Genom ett stort engagemang från huvudmän, samarbetspartners och medverkande är Vetenskapsfestivalen möjlig. Ett stort, varmt tack till er alla för ett mycket bra samarbete! Vi vill också rikta ett särskilt tack till alla fantastiska, vetgiriga besökare som förgyller festivalen och på återseende i maj 2017! Rapporten kan du läsa här.
Se Alla Nyheter

VETENSKAPSFESTIVALEN HAR FYLLT 20 ÅR!

1997-2016

I 20 år har Vetenskapsfestivalen gjort vetenskap lite mer tillgängligt och roligt för allmänheten, skolan och branschen. Vill du ha mer nostalgi? Följ oss på Facebook, Instagram eller Twitter!

1997

Programtidning 1997

2002

Programtidning 2002

2006

Affisch 2006

2013

Affisch 2013

ÖPPET FÖR ALLA
OCH HELT GRATIS!

Vetenskapsfestivalen arbetar utifrån principen att allt ska vara utan kostnad och tillgängligt för alla. Även till arenor som normalt sett tar inträde är det fri entré under festivalens öppna program. Inga biljetter eller förbokningar behövs (om inget annat anges). Det enda du behöver göra är att ta med din nyfikenhet och komma hit. Först till kvarn gäller.

HITTA TILL FESTIVALEN

Vetenskapsfestivalen finns på ett 30-tal platser runt om i Göteborg – framför allt i Centrum och i Angered. I programmet hittar du alla platser.

kollektiv_spar

KOLLEKTIVTRAFIK

Reseplaneraren på Västtrafiks hemsida leder dig rätt. Viktiga hållplatser är Grönsakstorget (Pedagogen), Brunnsparken (Nordstan) och Valand (Stadsbiblioteket och Bio Roy).

kollektiv_bike

CYKEL

Hitta den snabbaste/lämpligaste vägen mellan två punkter med hjälp av Cykelplaneraren. Låna en cykel genom lånesystemet Styr & Ställ som finns utstpritt på 20 olika stationer över centrum.

kollektiv_walk

Det mesta på festivalen finns inom gångavstånd. Är du i centrala Göteborg är det alltid nära till oss.

kollektiv_car

FÄRDTJÄNST

Exakta adresser står på varje programpunkts sida. Där finns även tillgänglighetsinformation. Ring oss om du behöver mer information.

SE INSPELNINGAR FRÅN 2015

Även om du inte var på plats i Göteborg under festivalen kan nu ta del av innehållet genom #vetfestlive. I samarbete med Akademiska hus.

SE FILMERNA

Festivalen älskar att blanda vetenskap och kultur på spännande sätt. Vi har tre separata program: ett program för allmänheten, ett skolprogram och ett program för branschen.